Doprava zdarma po České republice při nákupu nad 1500 Kč.

8 nejhezčích papírnictví v Evropě

Prozkoumejte svět jedinečných obchodů po celé Evropě: Od Raimy v Barceloně po Liberty v Londýně

Cestování po Evropě může být nejen o prohlížení památek a ochutnávání místní kuchyně, ale také o objevování jedinečných obchodů, které odrážejí místní kulturu, tradice a kreativitu. Z Barcelony až po Berlín, zde je seznam několika zajímavých obchodů, které stojí za návštěvu.

 

Raima - Barcelonská kreativní oáza

V srdci barcelonského historického centra se nachází Raima, obchod s bohatou historií a tradicí. Od svého otevření v roce 1986 se Raima stal ikonou pro ty, kteří hledají jedinečné psací potřeby, umělecké potřeby a dárkové předměty. Při vstupu do čtyřposchoďové Raimy se návštěvníci ocitnou v úžasném světě barev a textur, který oslavuje kreativitu v každé podobě. Kromě širokého sortimentu papíru, per a dalších psacích potřeb nabízí Raima také kurzy a workshopy, které se pořádají ve čtvrtém poschodí, kde se také nachází kavárna a venkovní terasa, ze které je krásný výhled na Ciutat Vella.

V Barceloně najdete hned dvě pobočky Raimy. Doporučujeme navštívit tu ve čtvrti Gothic.

Carrer Comtal, 27, 08002 Barcelona

raima

Zdroj fotografií: www.raima.cat

 

Papershop - Severský designový ráj

Ve finském hlavním městě Helsinki najdeme Papershop, obchod zaměřený na severský minimalistický design a jedinečné papírové produkty. Papershop je synonymem pro jednoduchý a funkcionální design, který se prolíná se švédskou, norskou a finskou estetikou. Obchod se vyznačuje minimalistickým stylem a nabízí široký výběr designových zápisníků, dárků a dárkových balení, kancelářských potřeb a dalších produktů, které jsou zároveň praktické a estetické. Papershop je místem, kde se můžete nechat inspirovat severskou jednoduchostí a kde najdete produkty, které vám přinesou radost do každodenního života.

Fredrikinkatu 18, 00120 Helsinki

papershop

Zdroj fotografií: www.designdistrict.fi, www.papershop.fi 

 

Babushka Boutique - Slovinský poklad v srdci Ljublaně

V malebném historickém centru slovinské metropole Ljublaně se nachází Babushka Boutique, obchod plný barev, vzorů a tradice. Babushka Boutique přináší jedinečný mix tradičního slovinského řemesla a moderního designu, který oslovuje milovníky originálních a ručně vyráběných produktů. V obchodě Babushka Boutique najdete širokou škálu slovinských výrobků, jako jsou keramika, textil, šperky a suvenýry, které v sobě nesou ducha slovinského lidového umění a kultury. Každý výrobek v Babushce vypráví svůj příběh a propojuje minulost s současností.

Stari trg 18, 1000 Ljubljana, Slovenia

babushka

Zdroj fotografií: www.prostornina.com, www.tripadvisor.com

 

Little Liamone - Kreativní klenot v Lyonu

Little Liamone, se nachází ve francouzském Lyonu, obchod plný kouzla a inspirace. Tento butik  je kombinací módních dekorativních předmětů, koženého zboží, papírenského zboží a rostlin. Little Liamone se nachází na kouzelném místě mezi antikvariáty a starožitnictví, s nádherným výhledem na katedrálu Fourvière.

8 Quai de la Pêcherie, 69001 Lyon

little_liamone

Zdroj fotografií: www.littleliamone.com, www.lebonbon.fr, www.tribunedelyon.fr

 

Present & Correct - Vintage elegance v Londýně

V srdci Londýna, jen kousek od Britského muzea,  se nachází Present & Correct, obchod plný vintage elegance a kreativity. Tento butik se specializuje na designové kancelářské potřeby, papírové produkty a dárkové předměty, které oslovují milovníky starých časů a nostalgie. Present & Correct láká svým charakteristickým stylem a atmosférou, která je velmi minimalistická. Momentálně u nich v nabídce najdete produkty z více jak 18 zemí, které dodají vašemu pracovnímu prostředí šarm a eleganci.

12 Bury Place, London WC1A 2JL

present_correct

Zdroj fotografie: www.theshopkeepers.com

 

Hunter Paper Co - Kreativní centrum v Belfastu

V severoirském Belfastu najdeme Hunter Paper Co, obchod plný barev a inspirace pro milovníky papíru a ručního psaní, který vede manželský pár Ross a Emma Johnstonovi. Tento butik se zaměřuje na originální designové produkty, které oslovují kreativní jednotlivce a nadšence. Hunter Paper Co láká svou bohatou nabídkou psacích potřeb, uměleckých materiálů a dárkových předmětů, které přinášejí radost do každodenního života. 

366 Upper Newtownards Road, Belfast BT4 3EX

hunter

Zdroj fotografií: www.91magazine.co.uk

 

Liberty - Londýnská instituce módy a designu

Nedaleko již od zmiňovaného Present & Correct se nachází další zastávka, kterou byste při svém výletu do metropole neměli vynechat. V srdci londýnského West Endu se nachází Liberty, legendární obchodní dům plný luxusu a elegance. Od svého založení v roce 1875 se Liberty stal symbolem britského stylu a kreativity, který oslovuje milovníky módy, designu a umění. V Liberty najdete nejen módní sekci s oblečením a doplňky, najdete zde také parfumérii, šperky, dekorace do domácnosti či například oddělení s látkami.  V papírenské sekci najdete psací potřeba, luxusní zápisníky, přání, balící potřeby či krásné knihy.

Regent St., Carnaby, London W1B 5AH

liberty

Zdroj fotografií: twinlivingblog.com a vlastní archiv

 

Pro milovníky umění, designu a kreativity jsou obchody jako Raima v Barceloně, Papershop Helsinki, Babushka v Ljublani, Little Liamone v Lyonu, Present & Correct v Londýně, Hunter Paper Co v Belfastu a Liberty v Londýně nejen místem nákupu, ale také zdrojem inspirace a objevování nových talentů a tradic. Tyto obchody dokáží přenést návštěvníky do světa kreativity a umění, který zanechává nezapomenutelný dojem a poskytuje radost z krásy každodenního života.