Doprava zdarma po České republice při nákupu nad 1500 Kč.

Coquette aesthetic by Baruxx Sales Lover

Feed Báry Lukášové alias Baruxx Sales Lover je plný růžových mašliček a nás to hrozně baví! Tento trend má název Coquette aesthetic. Více vám o něm ale řekne sama Baru v článku níže.

 

Pokud často nebo minimálně sem tam pravidelně scrollujete na Instagarmu, TikToku a nebo Pinterestu, rozhodně vás neminul poměrně nový trend s názvem Coquette aesthetic nebo také Bow aesthetic, který často poznáte hlavně a především podle mašlí. Momentálně se s coquette roztrhl pytel, nejen na sociálních sítích, ale i na světových módních přehlídkách, v obchodech s oblečením či home decorem.

Než vám řeknu podstatu celého tohoto trendu, ráda bych zmínila, že Coquette vznikl již v Covidu v roce 2020 na síti Tumblr a v roce 2022 poprvé udeřil na TikToku. Velká inspirace ale sahá až do dávné historie a zejména do Japonska, kde prvotní inspirace přichází z japonských lolita fashion a také čerpá hodně z balletcore či od samotných princezen.

Po přečtení prvních řádků vám tedy musí být jasné, že se jedná o velmi romantický styl, který podtrhuje především půvab a ženskost.

1

Tady se opravdu ve fantazii meze nekladou, mašle nebo mašličky lze použít jako doplněk do vlasů, na oblečení, boty, kabelky, sluchátka a dokonce i skleničky nebo záložky do knížky. Tento trend se také vtiskl do světa šperků nebo keramiky.

Mašle byla přitom v minulosti používána také jako symbol osvobození a politického boje. Na první pohled půvabný detail má znázorňovat rovněž emancipaci a ženskou sofistikovanost. Kromě mašlí se objevuje také hodně krajka, korzetové vázání, odhalená ramena, propínací svetry, krátké šaty a také se díky coquette vrací do hry opět balerínky. Nejčastější barvou je světle růžová, bílá nebo červená.

 2

Zaznamenali jste tento nový trend? 

Je podle vás HOT or NOT? 

 

V mém případě rozhodně HOT!

 

So romanticize your life GIRLS!

 

Vaše Baruxx


Sledujte Báru na Instagramu  pro více módní inspirace.